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 Angelica

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MessaggioOggetto: Angelica    Dom 28 Nov 2010 - 11:09


QUESTA SCHEDA CONTIENE INFORMAZIONI CHE POSSONO GENERARE SITUAZIONI DI PERICOLO E DANNI. I DATI PRESENTI HANNO SOLO UN FINE ILLUSTRATIVO E IN NESSUN CASO ESORTATIVO. PRIMA DI PROSEGUIRE SI PREGA DI LEGGERE ATTENTAMENTE LE AVVERTENZE.



AVVERTENZE:

Tutte le informazioni, voci e documenti riportati su Shamanism&Co sono da considerare ad ESCLUSIVO SCOPO DIVULGATIVO!
Le eventuali nozioni e/o procedure mediche, erboristiche di medicina popolare, ecc. NON POSSONO SOSTITUIRE IN ALCUN CASO IL CONSIGLIO DEL MEDICO o di qualunque altro operatore sanitario. Rivolgetevi sempre al vostro medico o altro addetto del settore sanitario per qualsiasi quesito possiate avere.
Shamanism&Co non può esser ritenuto responsabile dei risultati o delle conseguenze di un qualsiasi utilizzo o tentativo di utilizzo di una qualsiasi delle informazioni pubblicate.




Buondì a tutti,

una piccola premessa, come è capitato più volte per alcune piante, abbiamo constatato che possono esisterne diverse specie, per l’Angelica, ad esempio, ne esistono più di 50.

Io riporterò soltanto qualche scheda, quelle che a parer mio risultano essere più significative per il nostro scopo.

Come vedremo questa pianta è ancora oggi utilizzata da un popolo che ha una tradizione sciamanica ben radicata, i Sami. Ed è a proposito dei Sami e della loro tradizione che vi invito a visionare la scheda a loro dedicata al seguente link.

Per approfondire gli argomenti vi invito a visitare i link originali di appartenenza…buona lettura!


FONTE: http://it.wikipedia.org/wiki/Angelica_%28botanica%29



FONTE IMMAGINE: http://it.wikipedia.org/wiki/File:Koehler1887-GardenAngelica.jpg

Angelica (botanica)
Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

Angelica L. è un genere di piante della famiglia delle Apiaceae (Ombrellifere).
Indice
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* 1 Descrizione
* 2 Specie
* 3 Note
* 4 Altri progetti
* 5 Collegamenti esterni

Descrizione [modifica]

Il genere comprende piante erbacee perenni o biennali, che possono raggiungere anche i due metri di altezza. Hanno in genere un portamento eretto con un fusto robusto, percorso da numerose scanalature e molto ramificato. Le foglie sono alterne, di colore verde, più chiaro nella pagina inferiore e portate da dei lunghi piccioli e provviste di un'ampia guaina.

Specie [modifica]

Il genere comprende circa 50 specie tra cui:

* Angelica ampla
* Angelica archangelica
* Angelica arguta
* Angelica atropurpurea
* Angelica breweri
* Angelica californica
* Angelica callii
* Angelica canbyi
* Angelica cartilaginomarginata
* Angelica dahurica
* Angelica dawsonii
* Angelica dentata
* Angelica genuflexa
* Angelica gigas
* Angelica glabra = Angelica dahurica [1]
* Angelica grayi
* Angelica hendersonii
* Angelica keiskei
* Angelica kingii
* Angelica lineariloba
* Angelica lucida
* Angelica pachyacarpa
* Angelica palustris
* Angelica pinnata
* Angelica pubescens
* Angelica roseana
* Angelica sinensis
* Angelica scabrida
* Angelica sylvestris
* Angelica tomentosa
* Angelica triquinata
* Angelica venenosa
* Angelica wheeleri

Note [modifica]

1. ^ Pimenov, M.G. and M.V. Leonov. "The Asian Umbelliferae Biodiversity Database (ASIUM) with Particular Reference to South-West Asian Taxa." Turkish Journal of Botany Vol 28 (2004) pp139-145. online at the TJB Website accessed 5 July 2006.


FONTE: http://it.wikipedia.org/wiki/Angelica_archangelica

Angelica archangelica
Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

L'angelica (Angelica archangelica L.) è una pianta biennale della famiglia delle Apiaceae (Ombrellifere).

Indice
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* 1 Descrizione
* 2 Distribuzione e habitat
* 3 Principi attivi
* 4 Usi
o 4.1 Gastronomia
o 4.2 Impiego terapeutico
o 4.3 Profumeria
* 5 Voci correlate
* 6 Altri progetti

Descrizione [modifica]

L'aspetto è quello classico della famiglia delle ombrellifere più note (finocchio, sedano, prezzemolo ecc.)

Principi attivi [modifica]

* Olio essenziale contenente alfa-fellandrene, bisabolene, beta-cariofillene, pinene, linalolo, limonene, borneolo, pentadecanolide e mentadieni. Grazie a questi componenti la droga ha proprietà espettoranti e amaricanti e toniche del sistema nervoso.
* Cumarine quali l'osthenolo e l'umbelliferone dotati di parziali prorpietà estrogene, che la rendono utile nella dismenorrea da insufficienza genitale.
* Furocumarine: angelicina, bergaptene e xantotossina, sono sostanze ad azione fotosensibilizzante. L'angelicina, in più, ha proprietà sedative paragonabili al clordiazepossido (il principio attivo del Librax).

Usi [modifica]

Gastronomia [modifica]

I gambi sono utilizzati in pasticceria e confetteria come di frutta candita.

Le parti tenere possono essere usate come condimento per aromatizzare insalate o minestre.

I semi e i gambi possono venire impiegati nella preparazione di liquori.

Impiego terapeutico [modifica]
Avvertenza
Le informazioni qui riportate hanno solo un fine illustrativo: non costituiscono e non provengono da prescrizione né da consiglio medico. Wikipedia non dà consigli medici: leggi le avvertenze.

Viene usata in erboristeria che ne utilizza le radici, le foglie ed i semi, però i maggiori trattati ne limitano l'assunzione e consigliano l'uso dietro consulto medico perché ad alte dosi la pianta è velenosa e fotosensibilizzante e ne vietano l'uso in gravidanza e allattamento.

La radice di angelica è un tonico eccellente dello stato generale, e può venire usato contro la stanchezza e l'astenia. L'angelica si rivela inoltre essere un buono stimolante dell'apparato digestivo. È indicata in caso di dolori e spasmi intestinali, dispepsia, gas intestinali.

La somiglianza con le altre Ombrellifere, tra cui la velenosa Cicuta impone una certa attenzione nella raccolta. La Cicuta emana uno sgradevole odore di urina, e le foglie, sono molto più simili al prezzemolo.

Profumeria [modifica]

L'angelica mischiata alla mirra e diluita con alcol puro a 95° si usa per preparare un profumo deodorante.


FONTE IMMAGINE: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Angelica-archangelica-flowers.JPG

FONTE: http://it.wikipedia.org/wiki/Angelica_sinensis

Angelica sinensis
Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

La Angelica cinese (Angelica sinensis (Oliv.) Diels) nota comunemente come "dong quai" o "ginseng femminile", è un'erba della famiglia delle Apiaceae, endemica della Cina.

Usi medicinali [modifica]
Avvertenza
Le pratiche qui descritte non sono accettate dalla scienza medica, non sono state sottoposte alle verifiche sperimentali condotte con metodo scientifico o non le hanno superate. Potrebbero pertanto essere inefficaci o dannose per la salute. Queste informazioni hanno solo un fine illustrativo. Wikipedia non dà consigli medici: leggi le avvertenze.

Cinese [modifica]

La radice essiccata è nota comunemente in cinese come Radix Angelicae Sinensis, o Angelica cinese ed è ampiamente diffusa in medicina tradizionale cinese per trattare distrubi ginecologici, fatica, anemia lieve e ipertensione. Ha effetti analgesici, antinfiammatori, antispasmodici e sedativi. Il fitocomplesso della pianta è costituito da cumarine, fitosteroli (beta-sitostesrolo), polisaccaridi, ferulati e flavonoidi.[1] Ha attività antiossidante.[2]

È anche utilizzata come afrodisiaco.

Coreana [modifica]

La A. sinensis viene anche impiegata nella medicina tradizionale coreana col nome di danggwi (Hangul: 당귀, Hanja: 當歸).

Controindicazioni [modifica]

Quest'erba viene utilizzata dagli erboristi per il sistema riproduttivo femminile, in quanto viene ritenuta un tonico uterino e un regolatore ormonale. Viene spesso impiegata in composizioni per la sindrome premestruale nonché in composizioni per i disturbi della menopausa. Quest'erba tuttavia non è raccomandata durante la gravidanza a causa dei possibili effetti ormonali, anticoagulanti e antiaggreganti piastrinici. La ricerca su animali ha evidenziato effetti contradditori sulla muscolatura uterina, sia in senso stimolatorio che rilassante. La Dong quai viene tradizionalmente considerata una pianta che aumenta il rischio di aborto spontaneo.[3]

Effetti collaterali [modifica]

Esiste un case report di un uomo che ha sviluppato ginecomastia in seguito all'assunzione di pastiglie di polvere di radice di dong quai.[4]

Prolunga il tempo di protrombina.

Interazioni con farmaci [modifica]

La Dong quai aumenta gli effetti anticoagulanti del farmaco warfarina e di conseguenza aumenta il rischio di emorragie.[5]
Voci correlate [modifica]

* Eleutherococcus senticosus o Ginseng siberiano

Note [modifica]

1. ^ Zhao KJ, Dong TT, Tu PF, et al. Molecular genetic and chemical assessment of radix Angelica (Danggui) in China. J Agric Food Chem 2003; 51: 2576–2583
2. ^ Jia M, Yang TH, Yao XJ, et al. Anti-oxidative effect of Angelica polysaccharide sulphate. Zhong Yao Cai 2007; 30: 185–188.
3. ^ Medline Plus Dong Quai
4. ^ Goh SY, Loh KC. Gynaecomastia and the herbal tonic “Dong Quai”. Singapore Med J 2001; 42: 115–116
5. ^ Page RL, 2nd, Lawrence JD. Potentiation of warfarin by dong quai. Pharmacotherapy 1999; 19: 870–876

Bibliografia [modifica]

* Sung Mun Jung et al., "Reduction of urate crystal-induced inflammation by root extracts from traditional oriental medicinal plants: elevation of prostaglandin D2 levels", Arthritis Research & Therapy 2007, 9:R64 doi:10.1186/ar2222. Prende in considerazione le proprietà antinfiammatorie di radici essiccate della specie Angelica sinensis (Dong Quai), Acanthopanax senticosus (ora nota come Eleutherococcus senticosus, o Ginseng siberiano) e Scutellaria baicalensis.



Radice essiccata di A. sinensis
FONTE IMMAGINE: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dongquai_cr.jpg


FONTE: http://it.wikipedia.org/wiki/Angelica_sylvestris


FONTE IMMAGINE: http://it.wikipedia.org/wiki/File:Gewone_engelwortel_R0012882_bloem.JPG

Angelica sylvestris
Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

L'angelica (Angelica sylvestris L.) è una pianta della famiglia delle Apiaceae (Ombrellifere).

Simile sia per aspetto che per proprietà all'Angelica archangelica, è diffusa in luoghi umidi e poco assolati, in Europa, Asia Minore, Siberia e Canada.
Bibliografia [modifica]

* Maria Luisa Sotti; Maria Teresa della Beffa, Le piante aromatiche. Tutte le specie più diffuse in Italia, Milano, Editoriale Giorgio Mondadori, 1989. ISBN 88-3741-057-3
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MessaggioOggetto: Re: Angelica    Dom 28 Nov 2010 - 11:31

Ed ora per chi mastica bene l'inglese Very Happy ...

FONTE: http://en.wikipedia.org/wiki/Angelica

Angelica
From Wikipedia, the free encyclopedia


Wild Angelica (Angelica sylvestris)
FONTE IMMAGINE: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gewone_engwortel_R0012880_Plant.JPG

Angelica is a genus of about 60 species of tall biennial and perennial herbs in the family Apiaceae, native to temperate and subarctic regions of the Northern Hemisphere, reaching as far North as Iceland and Lapland. They grow to 1-3 m tall, with large bipinnate leaves and large compound umbels of white or greenish-white flowers.

Some species can be found in Purple Moor and Rush Pastures.

Contents
[hide]

* 1 Species
* 2 Cultivation and uses
* 3 Notes
* 4 External links


Species

* Angelica acutiloba - Dang-gui in Chinese
* Angelica ampla - Giant Angelica
* Angelica archangelica - Garden Angelica, Archangel, Angelique
* Angelica arguta - Lyall's Angelica
* Angelica atropurpurea - Purplestem Angelica, Alexanders
* Angelica breweri - Brewer's Angelica
* Angelica californica - California Angelica
* Angelica callii - Call's Angelica
* Angelica canbyi - Canby's Angelica
* Angelica cartilaginomarginata
* Angelica dahurica - bai zhi in Chinese
* Angelica dawsonii - Dawson's Angelica
* Angelica dentata - Coastalplain Angelica
* Angelica genuflexa - Kneeling Angelica
* Angelica gigas - Cham dangwi in Korean
* Angelica glabra - synonym for Angelica dahurica[1]
* Angelica grayi - Gray's Angelica
* Angelica hendersonii - Henderson's Angelica
* Angelica japonica
* Angelica keiskei -- Ashitaba in Japanese
* Angelica kingii - King's Angelica
* Angelica lineariloba - Poison Angelica
* Angelica lucida - Seacoast Angelica
* Angelica pachycarpa
* Angelica palustris
* Angelica pancicii
* Angelica pinnata - Small-leaf Angelica
* Angelica pubescens
* Angelica roseana - Rose Angelica
* Angelica sinensis - Dong quai
* Angelica scabrida - Charleston Mountain Angelica
* Angelica sylvestris - Wild Angelica
* Angelica tomentosa - Woolly Angelica
* Angelica triquinata - Filmy Angelica
* Angelica ubatakensis
* Angelica venenosa - Hairy Angelica
* Angelica wheeleri - Utah Angelica


Cultivation and uses

Some varieties are grown as flavoring agents or for their medicinal properties. The most notable of these is Garden Angelica (A. archangelica), which is commonly known simply as angelica. Natives of Lapland use the fleshy roots as food and the stalks as medicine. Crystallized strips of young angelica stems and midribs are green in colour and are sold as decorative and flavoursome cake decoration material, but may also be enjoyed on their own. The roots and seeds are sometimes used to flavor gin. Its presence accounts for the distinct flavor of many liqueurs such as Chartreuse.

Seacoast Angelica (A. lucida) has been eaten as a wild version of celery.

In parts of Japan, especially the Izu Islands, the shoots and leaves of Ashitaba (A. keiskei) are eaten as tempura, particularly in the spring.

A. sylvestris and some other species are eaten by the larvae of some Lepidoptera species including Bordered Pug, Grey Pug, Lime-speck Pug and the V-Pug.

A. dawsonii was used by several first nations in North America for ritual purposes.

A. atropurpurea is found in North America from Newfoundland west to Wisconsin and south to Maryland, and was smoked by Missouri tribes for colds and respiratory ailments. This species is very similar in appearance to the poisonous water hemlock.

The boiled roots of Angelica were applied internally and externally to wounds by the Aleut people in Alaska to speed healing.

Candied angelica is a popular cake decoration.

[edit] Notes

1. ^ Pimenov, M.G. and M.V. Leonov. "The Asian Umbelliferae Biodiversity Database (ASIUM) with Particular Reference to South-West Asian Taxa." Turkish Journal of Botany Vol 28 (2004) pp139-145. online at the TJB Website accessed 5 July 2006.



FONTE: http://en.wikipedia.org/wiki/Garden_Angelica

Angelica archangelica
From Wikipedia, the free encyclopedia

Angelica archangelica, commonly known as Garden Angelica, Holy Ghost, Wild Celery, and Norwegian angelica, is a biennial plant from the umbelliferous family Apiaceae. Synonyms include Archangelica officinalis Hoffm., and Archangelica officinalis var. himalaica C.B.Clarke).

During its first year it only grows leaves, but during its second year its fluted stem can reach a height of two meters (or six feet). Its leaves are composed of numerous small leaflets, divided into three principal groups, each of which is again subdivided into three lesser groups. The edges of the leaflets are finely toothed or serrated. The flowers, which blossom in July, are small and numerous, yellowish or greenish in colour, are grouped into large, globular umbels, which bear pale yellow, oblong fruits. Angelica only grows in damp soil, preferably near rivers or deposits of water. Not to be confused with the edible Pastinaca sativa, or Wild Parsnip.

Angelica archangelica grows wild in Finland, Sweden, Norway, Denmark, Greenland, the Faroe Islands and Iceland, mostly in the northern parts of the countries. It is cultivated in France, mainly in the Marais Poitevin, a marsh region close to Niort in the départment Deux-Sèvres. It also grows in certain regions in Germany like the Harz mountains.

Contents
[hide]

* 1 Usage/history
* 2 Etymology
* 3 References
o 3.1 Notes
o 3.2 Internal references
* 4 External links


Usage/history

From the 10th century on, angelica was cultivated as a vegetable and medicinal plant,[2] and achieved great popularity in Scandinavia in the 12th century and is still used today, especially in Sami culture. A flute-like instrument with a clarinet-like sound can be made of its hollow stem, probably as a toy for children. Linnaeus reported that Sami peoples used it in reindeer milk, as it is often used as a flavoring agent.

In 1602, angelica was introduced in Niort, which had just been ravaged by the plague, and it has been popular there ever since. It is used to flavour liqueurs or aquavits (e.g. Chartreuse, Bénédictine, Vermouth and Dubonnet), omelettes and trout, and as jam. The long bright green stems are also candied and used as decoration.

Angelica is unique amongst the Umbelliferae for its pervading aromatic odour, a pleasant perfume entirely different from Fennel, Parsley, Anise, Caraway or Chervil. One old writer compares it to Musk, others liken it to Juniper. Even the roots are fragrant, and form one of the principal aromatics of European growth - the other parts of the plant have the same flavour, but their active principles are considered more perishable.

Angelica contains a variety of chemicals which have been shown to have medicinal properties. Chewing on angelica or drinking tea brewed from it will cause local anesthesia, but it will heighten the consumer's immune system. It has been shown to be effective against various bacteria, fungal infections and even viral infections.[citation needed]

The essential oil of the roots of Angelica archangelica contains β-terebangelene, C10H16, and other terpenes; the oil of the seeds also contains β-terebangelene, together with methylethylacetic acid and hydroxymyristic acid.

Angelica seeds and angelica roots are sometimes used in absinthe.

Seeds of a Persian spice plant known as Golpar (Heracleum persicum) are often erroneously labeled as "angelica seeds." True angelica seeds are rarely available from spice dealers.

Etymology

Archangelica comes from the Greek word "arkhangelos" (=arch-angel), due to the myth that it was the angel Gabriel who told of its use as medicine.

In Finnish it is called väinönputki, in Kalaallisut kuanneq, in Sami fádnu, boska and rássi, in English garden angelica, in German arznei-engelwurz, in Dutch grote engelwortel, in Persian gol-par, in Swedish kvanne, in Norwegian kvann, in Danish kvan, in Icelandic hvönn, and in Faroese it has the name hvonn.

References
[edit] Notes

1. ^ "Angelica archangelica information from NPGS/GRIN". www.ars-grin.gov. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?3415. Retrieved 2008-03-03.
2. ^ http://www.botanical.com/botanical/mgmh/a/anegl037.html| Ed Greenwood 1995, Electronic version of A Modern Herbal: The Medicinal, Culinary, Cosmetic and Economic Properties, Cultivation and Folk-Lore of Herbs, Grasses, Fungi, Shrubs & Trees with their Modern Scientific Uses, by Mrs. M. Grieve, first published 1931.

[edit] Internal references

1. Blanchan, Neltje (2005). Wild Flowers Worth Knowing. Project Gutenberg Literary Archive Foundation.


FONTE: http://en.wikipedia.org/wiki/Angelica_sylvestris

Wild Angelica
From Wikipedia, the free encyclopedia

Wild Angelica (Angelica sylvestris) is a species of plant that grows about one meter tall. It has broad, double-finned leaves. The stem is coarse, tubular and violet at the bottom, with broad leaf shafts. At the top the stem has fine hairs. The flowers are green-white.

Wild Angelica grows on grazing grounds, cultured land and along streams.

It is said that the plant is useless for food, but it is known that it has been used as a vegetable until the 20th century. The plant prevents scurvy, and it can be stored. The stem was eaten fresh, and the leaves could be boiled to a stew for storage. It could later be cooked up with milk into a tasty dish. In dire times the Wild Angelica has been an important source of nutrition.

The plant has also been used for dyeing.


FONTE: http://en.wikipedia.org/wiki/Angelica_sinensis

Angelica sinensis
From Wikipedia, the free encyclopedia

Angelica sinensis, commonly known as "dong quai" or "female ginseng" is a herb from the family Apiaceae, indigenous to China.

Contents
[hide]

* 1 Medicinal uses
o 1.1 Chinese
o 1.2 Korean
o 1.3 Prohibition
o 1.4 Adverse effects
o 1.5 Drug Interactions
* 2 See also
* 3 References
* 4 External links


Medicinal uses

[edit] Chinese

Its dried root is commonly known in Chinese as Radix Angelicae Sinensis, or Chinese angelica (simplified Chinese: 当归; traditional Chinese: 當歸; pinyin: dāngguī; Pe̍h-ōe-jī: tong-kui) and is widely used in Chinese traditional medicine to treat gynecological ailments, fatigue, mild anemia and high blood pressure. It has analgesic, anti-inflammatory, antispasmodic and sedative effects. The plant's phytochemicals consist of coumarins, phytosterols, polysaccharides, ferulate, and flavonoids.[2] It has antioxidant activity.[3]

It is also used as an aphrodisiac.

[edit] Korean

A. sinensis is also used in traditional Korean medicine, where it is called danggwi (Hangul: 당귀, Hanja: 當歸).


Prohibition

This herb is used by herbalists for the female reproductive system, as they believe that it is a uterine tonic and hormonal regulator. It is often used in premenstrual syndrome formulas as well as menopausal formulas. However, this herb is not recommended during pregnancy due to possible hormonal, anticoagulant, and antiplatelet properties. Animal research has noted conflicting effects on the uterus, with reports of both stimulation and relaxation. Dong quai is traditionally viewed as increasing the risk of miscarriage.[4]

[edit] Adverse effects

There is one case report of gynaecomastia following consumption of dong quai root powder pills.[5]

It prolongs INR

[edit] Drug Interactions

Dong quai may increase the anticoagulant effects of the drug Warfarin and consequently increase the risk of bleeding.[6]


References

1. ^ "Angelica sinensis information from NPGS/GRIN". www.ars-grin.gov. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/taxon.pl?406655. Retrieved 2008-03-17.
2. ^ Zhao KJ, Dong TT, Tu PF, Song ZH, Lo CK, Tsim KW (April 2003). "Molecular genetic and chemical assessment of radix Angelica (Danggui) in China". J. Agric. Food Chem. 51 (9): 2576–83. doi:10.1021/jf026178h10.1021/jf026178h. PMID 12696940.
3. ^ Jia M, Yang TH, Yao XJ, Meng J, Meng JR, Mei QB (February 2007). "[Anti-oxidative effect of Angelica polysaccharide sulphate]" (in Chinese). Zhong Yao Cai 30 (2): 185–8. PMID 17571770.
4. ^ Medline Plus Dong Quai
5. ^ Goh SY, Loh KC (March 2001). "Gynaecomastia and the herbal tonic "Dong Quai"". Singapore Med J 42 (3): 115–6. PMID 11405562.
6. ^ Page RL, Lawrence JD (July 1999). "Potentiation of warfarin by dong quai". Pharmacotherapy 19 (7): 870–6. PMID 10417036.

* Jung SM, Schumacher HR, Kim H, Kim M, Lee SH, Pessler F (2007). "Reduction of urate crystal-induced inflammation by root extracts from traditional oriental medicinal plants: elevation of prostaglandin D2 levels". Arthritis Res. Ther. 9 (4): R64. doi:10.1186/ar2222. PMID 17612394. PMC 2206389. http://arthritis-research.com/content/9/4/R64. Considers anti-inflammatory properties of dried roots from the species Angelica sinensis (Dong Quai), Acanthopanax senticosus (now known as Eleutherococcus senticosus, or Siberian Ginseng), and Scutellaria baicalensis (Baikal Skullcap).


FONTE
: http://en.wikipedia.org/wiki/Ashitaba

Ashitaba
From Wikipedia, the free encyclopedia

Angelica keiskei, more widely known under the japanese name of Ashitaba (アシタバ or 明日葉, ashitaba?, literally "Tomorrow's Leaf") is a not frost tender perennial plant from the angelica genus endemic to Hachijōjima. Its japanese nomenclature stems from the above-average regenerative capabilities the plant exhibits when getting injured. Harvesting a leaf at the break of day results often in a new sprout growing over night, being visible the following morning. Traditional it is seen as a major contributor to the supposedly healthier, extended lives of the local residents what may be based on its substantial levels of vitamin B12[citation needed] and chalcones that are unique to this species of angelica. At one point in Edo period the haulms yellow sap was effective used in the external treatment of smallpox, which prompted Kaibara Ekken to describe the herb in his Yamato honzō (大和本草) under the name of ashitagusa (鹹草) as "a powerful tonic drug". In folk medicine it is attributed to be diuretic, tonic, improve digestion, and applied topically to speed wound healing and prevent infection. Also its nutritive qualities are said to be the factor behind the originally insular exiles' never waning stamina in the face of their arduous compulsory labor. For similar reasons, it serves as pasture for cows all over the place, reckoned to improve the milks quality as well as the yield and keeping them healthy at the same time. It has to be pointed out that most of this claims have yet to be proven in clinical trials, while studies substantiated furocoumarins in several plant components; an agent known to increase skin sensitivity to sunlight and may cause dermatitis. Nonetheless modest conditions for cultivation and fast rate of growth have led many locals to plant ashitaba in herb gardens, flower pots and even backyards. These days the main usage of the edible aerial parts, in particular the stipes and leaves, as well as its taproot, is in regional cuisine, where they are prepared as soba, tempura, shōchū, tea and ice cream amongst others.

Medicinal Properties

This plant is being studied for nerve growth factor,[1] cancer, menopause, and a sundry of disease conditions.[2]

[edit] Reference

1. ^ Nerve Growth Factor
2. ^ "Ashitaba, A Medicinal Plant and Health Method" By Kazuo Hida, Medicinal Plant Specialist.

* http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Angelica%20keiskei
* http://www.planetbotanic.ca/fact_sheets/japanese_herbs/ashitaba_japanese_angelica.htm
* (Japanese)http://www.nih.go.jp/eiken/chosa/AshitabaIppan.html
* (Japanese)http://www.hachijo-ashitaba.net/ashitaba/index.html


FONTE IMMAGINE: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Angelica_keiskei_leaves.jpg
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MessaggioOggetto: Re: Angelica    Dom 28 Nov 2010 - 12:38

Vediamo insieme alcune curiosità e proprietà dell’Angelica chiamata anche l’erba degli angeli o erba dello Spirito santo.

Il suo nome è legato ad una leggenda che narra che questa pianta sia stata portata all’uomo dagli angeli che, secondo questa leggenda, nel donarla all’uomo ne rivelarono le doti benefiche e straordinarie di questa pianta.

Si narra, inoltre, che nel periodo del rinascimento l’arcangelo Raffaele apparve in sogno ad uomo che abitava in un paese duramente colpito dalla peste. E che grazie ai consigli dettati durante questi sogni l’uomo e la popolazione di quel paese riuscirono finalmente a debellare la malattia.

L’angelica sembra essere anche sacra ai druidi e a lei viene associata la luna.

Per favorire l’ispirazione pare che cantori lapponi erano soliti bere un vino di angelica per intonare canti dedicati agli eroi.

Nella magia era usata come pianta protettrice dai malefici, dalla negatività.
Si pensava che portandola addosso ci si assicurava di non essere mai colpiti da fatture e maledizioni.

Ed ora vediamo un talismano da usare per proteggere la casa dalle negatività:
l’angelica allontana gli influssi negativi se raccolta a mazzetti e legata con un nastro rosso dietro la porta di casa.

Tra le sue proprietà terapeutiche più rilevanti possiamo dire che calma gli spasmi muscolari, è antistress e antidepressiva, diuretica, digestiva, è antianemica, rinforza il sistema immunitario.

Usata in caso di digestione difficile, per l’alito cattivo, anoressia, per i dolori mestruali, ottimo rimedio contro le coliche addominali.

È impiegata nei casi di affaticamento generale in quanto tonifica l’ipotalamo e stimola l’ipofisi, alleviando ansia e depressione.

È utile anche per problemi legati a bronchiti e asma nervosa.

Usata anche per la preparazione di dolci e liquori.



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Bibliografia:

Il grande libro delle piante magiche di Laura Rangoni Ed. Xenia
Corso Pratico di Erboristeria Ed. Riza
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MessaggioOggetto: Re: Angelica    Oggi a 12:30

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Angelica
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